Flag

Tel Kadayıflı Kup

Yaklaşık 5 - 6 kup
Orta
40 dk.
Vanilyalı puding ile hazırlanan hurmalı kup tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Kafayıf
50 gçiğ tel kadayıf
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağıiri kırılmış ceviz
Pudingli karışım
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
3 su bardağısüt
1 su bardağıkrema
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış hurma

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Kadayıfların hazırlanışı

Tel kadayıfları tel şehriye büyüklüğünde ufalayın. Yağsız tavada ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz kadayıfları geniş bir kaba alın, toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Cevizleri ilave edin ve karıştırın.

2

Pudingin hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 8-10 dakika soğutun. Hurmaları ilave edin ve karıştırın.

3

Kupların hazırlanışı

Hazırladığınız pudingi, aralara ve üzerlerine cevizli kadayıf koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Arzuya göre hurma ile süsleyerek servis yapın.