Flag

Temel Mayalı Hamur - Tatlı

Yaklaşık 60 - 65 adet
Kolay
120 dk.
Çok amaçlı kullanılabilecek, farklı malzemeler ekleyerek de hazırlanabilecek, temel mayalı hamur tarifinin tekniği burada.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Hazırladığınız hamura kuru üzüm, ceviz, fındık vs. gibi farklı malzemeler ilave ederek değişik tarifler hazırlayabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
500 gun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tutamtuz
1 çay bardağıtoz şeker
100 gyumuşak margarin
1 su bardağıılık süt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1yumurta
1yumurta akı
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Hamurun hazırlanışı

Picture - Un-Maya-Eleme-Mayalı-Hamur.jpg

Unu eleyin, maya, tuz ve toz şekeri ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Margarin, süt, şekerli vanilin, yumurta ve yumurta akını ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

3

Şekillendirme ve pişirme

Picture - Hamur-Mayalama-ve-Acma.jpg

Süre sonunda mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Unlanmış tezgahta merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Hamuru değişik şekildeki kurabiye kalıpları ile kesin, yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısını 1 yemek kaşığı süt ile karıştırın ve hamurların üzerine sürün. 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 17 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Hazırladığınız hamura kuru üzüm, ceviz, fındık vs. gibi farklı malzemeler ilave ederek değişik tarifler hazırlayabilirsiniz.