Kalıpları margarin ile yağlayın ve unlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru 16 cm çapında yağlanmış 2 adet kalıba paylaştırın. Üzerini düzeltip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyaları soğumaya bırakın. Her birini enlemesine üçe kesin.
Pudingi 3 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynama başladığında 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Jeli hazırlamak için 2,5 su bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltıp kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. 20x30 cm boyutlarındaki kalıba dökün. 3 ayrı jeli bu şekilde hazırlayıp ayrı kalıplara koyun, oda sıcaklığına gelince donması için buzdolabına koyun.
Kestiğiniz pandispanyaların üç adedini servis tabağına yan yana sıralayın. Soğuttuğunuz pudingi mikser ile 2 dakika çırpın ve pandispanyaların üzerlerine yayın. Fındık kırığı ve çikolataları serpin ve üzerlerine kalan üç pandispanyayı kapatın.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız pasta kreması ile pastayı kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Donan jellerden 16 cm çapında daireler çıkartıp pastanın üzerine koyun.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Hazırlama:300 dk.OrtaYaklaşık 12 porsiyon