Flag

Tulumba Tatlısı

3 - 4 kişilik
Orta
30 dk.
Evde hazırlayabileceğiniz çıtır ve lezzetli tulumba tatlısı tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Hamurlar tek seferde tencereye sığmaz ise ilk tulumba tatlılarını pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın. 2-3 dakika bekletip kalan hamurları sıkın. Tencereyi tekrar ocağa alıp aynı şekilde pişirin.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Şurup
1 su bardağısu
1,5 su bardağıtoz şeker
1 tatlı kaşığılimon suyu
Hamur
1 su bardağısu
1 yemek kaşığıtereyağı
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 tutamtuz
1 su bardağıun
1yumurta
1yumurta akı
1 çay bardağıDr. Oetker Mısır Nişastası
1,5 yemek kaşığıirmik
1 çay kaşığısirke
Pişirmek için
2,5 - 3 su bardağısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Şurubun hazırlanışı

Su ve toz şekeri tencereye alıp orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika arada karıştırarak kaynatın. Süre sonunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Su, tereyağı, toz şeker ve tuzu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve unu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar karıştırarak 1-2 dakika pişirin. Ocaktan alın ve 10-15 dakika soğumaya bırakın. Süre sonunda hamuru tezgaha alın, eliniz ile bastırarak yaklaşık 15 cm çapında açın. Orta kısmına yumurta, yumurta akı, nişasta, irmik ve sirkeyi koyun. Dıştan içe doğru katlayarak yoğurun. Hamur ele yapışan yumuşak bir hale gelince spatula ile dıştan içe doğru yoğurmaya devam edin. Pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yaklaşık 2 dakika yoğurun ve 0,5 cm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına alın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Yaklaşık 30 cm çapındaki tencereye sıvı yağı koyun ve içine 2-3 cm uzunluğunda hamur parçaları sıkın. Arada tencereyi hafifçe sallayarak hamur yüzeylerinin tamamen yağlanmasını sağlayın. Tencereyi orta ısıdaki ocağa alın ve hamurlar kızarıncaya kadar pişirin. Kızaran hamurları kevgir ile alın ve şurubun içine koyun. Yaklaşık 2 dakika karıştırarak bekletin ve ikinci bir kevgir ile servis tabağına alın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Hamurlar tek seferde tencereye sığmaz ise ilk tulumba tatlılarını pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın. 2-3 dakika bekletip kalan hamurları sıkın. Tencereyi tekrar ocağa alıp aynı şekilde pişirin.