Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tuna

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Portakal reçeli ve bademli çikolatalı krokan ile hazırlanan bir pasta.

yaklaşık 16 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tuna

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 çay bardağı süt
1 su bardağı portakal reçeli
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 çay bardağı badem-bütün
80 g bitter çikolata

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (25x30 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 30 Dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kenarlarını spatula yardımı ile ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Sosun hazırlanışı ve süsleme

Çikolatalı sosu 2,5 çay bardağı süt ile 1-2 dakika kaynatarak pişirin, ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Portakal reçelini pandispanyanın üzerine yayın Krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine çikolatalı sosu ilave edin ve 1-2 dakika daha çırpın. Bu karışımı pastanın üzerine yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip suyunu süzün, kabuklarını ayıklayın ve ince dilimleyin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. İçine bademleri karıştırın ve pişirme kağıdı üzerine çok ince yayın. Buzdolabında 10-15 dakika bekletip küçük parçalara kırın. Pastayı çikolatalı bademlerle süsleyip dilimleyerek servis yapın.