Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Uçurtma Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Renkli uçurtma pasta ile mutfağınızı neşelendirin.

Yaklaşık 8 - 10 kişilik

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Uçurtma Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Kuvertür

Kaplama:

2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
2 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
50 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (20x32 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından aldığınız pandispanyayı 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerine alın. Kalıbın tabanına tekrar pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Kalan hamuru kalıba alın ve aynı sürede pişirin. Fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme

Soğuyan pandispanyaları pişirme kağıtlarından ayırın. Her iki pandispanyayı ikişer eşit parça olacak şekilde diyagonal kesin. Kestiğiniz parçaları üçgen olacak şekilde birleştirin. Hazırladığınız bir adet üçgenin düz kısmından 5 cm kadar bir parça kesin. Düz kısımları ortada kalacak şekilde birleştirin ve uçurtma şekli verin. Kenarlardan çıkan fazla pandispanyaları bıçak yardımı ile kesin. Uçurtmanın alt kısmına uçurtmanın kuyruğu olacak şekilde yerleştirin.

4

Kaplama ve süsleme

Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Yarım çay bardağı kadarını pişirme kağıdından hazırladığınız huninin içerisine alın. Kalan kuvertürü pandispanyanın üzerini kaplayacak şekilde kaşık yardımı ile sürün. 2 poşet krem şantiyi 2 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Krem şantinin yarısını ayrı bir kaba alın, mavi jel renklendirici ekleyin ve kısa bir süre çırpın. Her iki kremayı da ayrı ayrı 5 mm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbalarına doldurun. Pastanın üzerine ve kenarlarına sıkarak tamamen kaplayın. Ayırdığınız kuvertür ile çerçeve yapın. Buzdolabında 1 saat bekletin.

Pasta süsleri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.