Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Üzümlü Kurabiye

(2)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ceviz, kuru üzüm, tarçın ile hazırlanan ve bir klasik olan bu lezzetli kurabiyeyi büyük, çocuk herkes çok seviyor. Kolay , az malzemeli ve bayatlamıyor...

yaklaşık 35 - 40 adet

çok pratik 20 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Üzümlü Kurabiye

Hamur:

1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 su bardağı un
1 ½ çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
100 g yumuşak margarin veya tereyağı veya tereyağı
1 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin, üzerine hamur kabartma tozunu ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırın ve tekrar eleyin.

Pudra şekerini, margarin veya tereyağı ve yumurtayı çırpma kabına alın ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile iyice çırpın. Yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin. Un ve hamur kabartma tozlu karışımı ekleyip 3-4 dakika daha çırpın. Kuru üzüm, ceviz ve tarçını ilave edip iyice karıştırın.

Hamurdan kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ikinci bir kaşık yardımı ile sıyırarak fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın. Hamurun tamamını bu şekilde tepsiye aldıktan sonra pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Fırından çıkartıp soğutun.

Beslenme bilgileri * Üzümlü Kurabiye

Porsiyon / Servis 100 g / ml