Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Üzümlü Paskalya Çöreği

(2)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Aktif maya ile hazırlanan kuru üzümlü tarif.

6 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Üzümlü Paskalya Çöreği

Hamur:

2 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
½ çay bardağı ılık süt
4 - 4 ½ su bardağı un
125 g yumuşak margarin
½ çay bardağı toz şeker
1 yumurta akı
1 su bardağı ılık süt
1 ½ tatlı kaşığı mahlep
1 ½ su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı:

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Margarin, toz şeker, yumurta akı, ılık süt ve mahlebi ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme:

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 180°C

Alt-üst pişirme: 190°C

Kuru üzümü 5 dakika soğuk suda bekletip suyunu iyice süzün. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Kuru üzümleri ekleyip tekrar yoğurun ve 18 eşit parçaya bölün. 3 adet hamuru tezgah üzerine alıp her birini yuvarlayarak 15 cm boyutunda uzatın. Daha sonra yan yana koyup saç örgüsü şeklinde örün. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp elde ettiğiniz 6 adet çöreği fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.

Beslenme bilgileri * Üzümlü Paskalya Çöreği

Porsiyon / Servis 100 g / ml