Flag

Unsuz Bademli Kurabiye

Yaklaşık 15 adet
Kolay
50 dk.
Hindistan cevizi unu ve öğütülmüş badem ile hazırlanan unsuz tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıöğütülmüş badem
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 - 2 yemek kaşığıbal
1yumurta akı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 3 yemek kaşığıHindistan cevizi unu
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Öğütülmüş bademi bir kaba alın. Üzerine hamur kabartma tozu, bal, yumurta akı, şekerli vanilin ve Hindistan cevizi ununu ekleyin. Kaşık ile iyice karıştırarak hafif ele yapışan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve eliniz ile yuvarlayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarıp soğutun. Pudra şekerine bulayın ve servis yapın.