Flag

Unsuz Lor Peynirli Tuzlu Kurabiye

Yaklaşık 14 - 16 adet
Kolay
20 dk.
Unsuz lor peynirli, cevizli baharatlı kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
300 gtatlı lor peyniri
2yumurta
1 yemek kaşığıeritilmiş tereyağı
1 su bardağıöğütülmüş ceviz
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığıtatlı kırmızı toz biber
2 - 3 tutamtuz
2 - 3 dalince doğranmış maydanoz
Üzeri için
1 - 2 tatlı kaşığısusam
1 - 2 tatlı kaşığıçörek otu

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Lor peyniri, yumurta ve eritilmiş tereyağını çırpma kabına alın. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine öğütülmüş ceviz, hamur kabartma tozu, kırmızı toz biber, tuz ve maydanozu ilave edip kaşık ile karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde hafifçe top şekline getirin ve tepsiye alın. Tüm karışımı bu şekilde hazırlayın. Üzerlerine susam ve çörek otu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuk olarak servis yapın.