Flag

Unsuz Şekersiz İncirli Muffin

Yaklaşık 8 - 10 adet
Orta
50 dk.
Kuru incirli bademli muffinler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kağıt muffin kalıbı

Malzemeler

Malzemeler
5 adetkuru incir
1 çay bardağısüt
2yumurta
1,5 su bardağıöğütülmüş badem
1 su bardağıöğütülmüş fındık
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıkeçiboynuzu pekmezi
1portakal kabuğu rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kuru inciri iri parçalara kesip mutfak robotuna alın. Üzerine sütü ilave edip püre haline gelinceye kadar karıştırın. Çırpma kabına alın, yumurtayı ilave edin ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine öğütülmüş badem, fındık, kakao, hamur kabartma tozu, pekmez ve portakal kabuğu rendesini ilave edip mikserin orta devrinde 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.