Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Unsuz Şekersiz İncirli Muffin

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kuru incirli bademli muffinler.

Yaklaşık 8 - 10 adet

pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Unsuz Şekersiz İncirli Muffin

Malzemeler:

5 adet kuru incir
1 çay bardağı süt
2 yumurta (orta boy)
1,5 su bardağı öğütülmüş badem
1 su bardağı öğütülmüş fındık
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal

Kalıp:

Kağıt muffin kalıbı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kuru inciri iri parçalara kesip mutfak robotuna alın. Üzerine sütü ilave edip püre haline gelinceye kadar karıştırın. Çırpma kabına alın, yumurtayı ilave edin ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine öğütülmüş badem, fındık, kakao, hamur kabartma tozu, pekmez ve portakal aromasını ilave edip mikserin orta devrinde 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.