Flag

Üzümlü Ay Kurabiyesi

Yaklaşık 40 - 45 adet
Kolay
70 dk.
Kuru üzümlü nefis kurabiyeler. Klasik, temel tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1yumurta
150 gyumuşak margarin
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1 çay bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
Süslemek için
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, yumurta, margarin ve vanilya aromasını ilave edip yoğurun. Kuru üzümleri ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Ay şeklinde kurabiye kalıbı ile kesin, fırın tepisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğutun. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.