Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Üzümlü Ay Kurabiyesi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kuru üzümlü nefis kurabiyeler. Klasik, temel tarifi.

Yaklaşık 40 - 45 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Üzümlü Ay Kurabiyesi

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta (orta boy)
150 g yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Süslemek için:

1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, yumurta, margarin ve sıvı aroma vericiyi ilave edip yoğurun. Kuru üzümleri ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Ay şeklinde kurabiye kalıbı ile kesin, fırın tepisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğutun. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.