Flag

Üzümlü Bademli Cupcake

12 adet
Orta
30 dk.
Elma, kuru üzüm, tarçın ve badem ile hazırlanan cupcake tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
12 adet kağıt muffin kalıbı
12'li muffin kalıbı

Malzemeler

Hamur
1,5 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
1 çay bardağıtoz şeker
2yumurta
6 yemek kaşığısüt
1 çay bardağısıvı yağ
1 adetküp şeklinde doğranmış elma
1 çay bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
Üzeri için
0,5 çay bardağıfile badem
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 yemek kaşığıçekirdeksiz kuru üzüm

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Ön hazırlık

Muffin kağıtlarını muffin kalıbına sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurların hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu, tarçın, toz şeker, yumurta, süt ve sıvı yağı derin bir kaba alın. El çırpıcısı ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Elma ve kuru üzümleri ilave edip kısa bir süre daha karıştırın. Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına eşit miktarda paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. Muffinleri kalıptan çıkarın, tel üzerine alın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Bademlerin hazırlanışı

Bademleri pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yayın. Üzerlerine toz şekeri serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Kremanın hazırlanışı ve servis

Pastacı kremasını soğuk süt ile tarifine göre hazırlayın. Düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve muffinlerin üzerine sıkın. Badem ve kuru üzüm ile süsleyip servis yapın.