Flag

Vegan Açma

10 adet
Orta
30 dk.
Sıvı yağ ile hazırlanan mayalı açma tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur için
5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıtuz
2 su bardağıılık su
1 çay bardağısıvı yağ
Üzeri için
0,5 çay bardağısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba eleyin. Üzerine mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Toz şeker, tuz, ılık su ve sıvı yağı ilave edin ve yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.


Şekillendirme ve pişirme

2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve kısa bir süre yoğurun. 10 eşit parçaya bölün. Her birini 15 cm uzunluğunda rulo yapın. Rulolardan birini alın, iki ucunu tutup farklı yönlere çevirerek burun. İki ucu birleştirerek hamuru halka şekline getirin. Tamamını bu şekilde hazırlayıp fırın tepsilerine aralıklı koyun ve 15-20 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 200 °C


Süre sonunda üzerlerine sıvı yağ sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırında alın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.