Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vejeteryan Pizza

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bol sebzeli bir vejeteryan pizza tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vejeteryan Pizza

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pizza Un
1 - 1,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için:

1 çay bardağı su

Üzeri için:

2 adet kabak (küçük boy)
2 adet yeşilbiber
2 adet kırmızıbiber (tatlı)
8 adet mantar
3 adet domates (küçük boy)
5 - 6 adet minik mısır (haşlanmış)
5 - 6 adet yeşil zeytin
2,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Süslemek için:

4 - 5 adet minik mısır (haşlanmış)
2 - 3 dal dereotu
adaçayı yaprakları (taze)
kekik (taze)

Kalıp:

Kare tepsi (30x30)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Üst malzemenin hazırlanışı

Kabakları ve yeşilbiberleri halkalar şeklinde doğrayın. Kırmızıbiberleri şerit şeklinde doğrayın. Mantarları dilimleyin. Domatesleri 4 veya 6 parçaya kesin. 5-6 adet minik mısırı halka şeklinde doğrayın. Zeytinleri dilimleyin.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamur ve sosun hazırlanışı

Pizza un karışımına su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2-3 dakika iyice yoğurun.

Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.

Hamuru tepsiye yayın. Pizza sosunu hamurun üzerine sürün. Kaşar peyniri rendesinin 2 su bardağını sosun üzerine yayın. Kabak dilimlerini sıralayın. Daha sonra üzerine diğer malzemeleri koyun.Fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Pişirme süresinin son 3 dakikasında kalan kaşar peyniri rendesini üzerine yayın ve pişirmeye devam edin.

Fırından çıkardıkdan sonra mısırlar ve otlar ile süsleyin. 5 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.