Flag

Vişne Sefası

Yaklaşık 12 dilim
Orta
200 dk.
Şık bir vişneli keşküllü turta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Tart kalıbı (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
2,5 su bardağıun
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığıbuzdolabında soğutulmuş su
150 gtereyağı
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Keşkül
3 su bardağısüt
3,5 su bardağıvişne tanesi
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağısu
2 yemek kaşığısu
4 adetkedidili bisküvi (öğütülmüş)
0,5 su bardağıöğütülmüş badem
Üzeri için
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Keşkül
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip üzerine toz şeker, şekerli vanilin, su ve tereyağını ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile hamur toparlanıncaya kadar 2-3 dakika çırpın. Hamuru tezgah üzerine alıp kısa bir süre yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Keşkül

Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine keşkül poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15-20 dakika soğumaya bırakın.


Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Vişne taneleri, toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp 5-10 dakika soğumaya bırakın.

3

Hamuru 3 eşit parçaya bölün. Birinci hamuru kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın. Çatal ile 10-15 yerinden delin. İkinci hamurdan üst süsleme için yumurta büyüklüğünde bir parça ayırıp kalanı ile kalıbın kenarlarına 3 cm yüksekliğinde çerçeve yapın. Tabandaki hamurun üzerine fırça yardımı ile su sürün. Üzerine bisküvi ve bademi karıştırıp serpin. Bisküvilerin üzerine vişne tanelerini sıralayın. Vişnelerin üzerine hazırladığınız keşkülü yayın.


Üçüncü hamuru pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 26 cm çapında açın. Pişirme kağıdı üstte kalacak şekilde kalıptaki keşkülün üzerine kapatın. Pişirme kağıdını çıkartın. Hamuru çatal ile 8-10 yerinden delin.


Yumurta büyüklüğünde ayırdığınız hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıbı ile çiçekler kesin, hamurun üzerine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkartın, 15 dakika bekletip üzerine pudra şekeri serpin ve soğuk servis yapın.