Flag

Vişneli Ağlayan Pasta

Yaklaşık 12 dilim
Orta
30 dk.
Vişne ilavesi ile hazırlanan nefis ağlayan pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (28x28 cm)

Malzemeler

Çikolatalı sos
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt
Vişneli dolgu
2,5 su bardağıçekirdeksiz vişne
0,5 çay bardağıtoz şeker
0,5 çay bardağısu
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Hamur için
4yumurta
1 su bardağıtoz şeker
0,5 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
Islatmak için
1,5 su bardağısüt
Krema
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Sos
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Sosun hazırlanışı

Çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

2

Vişneli karışımın hazırlanışı

Vişne ve toz şekeri bir tencereye alın. Yarım çay bardağı suyu bir kaseye alın. Üzerine nişastayı ilave edip kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı vişnelerin üzerine dökün. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

3

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Süt ve şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Ayrı bir kapta un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın, karışıma ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kürdan yardımı ile kekin üzerini birçok yerinden delin ve 1,5 su bardağı sütü yüzeye kaşık kaşık dökün.

4

Dolgu ve krema

Soğuyan vişneli karışımı kekin üzerine yayın ve çikolata parçalarını serpin. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın ve kekin üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süre sonunda dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerlerine çikolatalı sosu döküp arzuya göre vişne ile süsleyin ve servis yapın.