Flag

Vişneli Bezeler

1 adet
Orta
120 dk.
Haşhaşlı vişneli beze tarifi..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Su ısıtılarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Beze için
90 gdondurulmuş çekirdeksiz vişne
3yumurta akı
1,5 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığıhaşhaş tohumu
Üzeri için
40 gbeyaz çikolata
1 çay kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Vişneleri çözdürüp havlu peçete arasına alın ve sularını tamamen çekinceye kadar bekletin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 130 °C

Turbo pişirme: 120 °C

2

Bezenin hazırlanışı

Yumurta aklarını cam veya metal bir çırpma kabına alın, mikserin en yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Toz şeker ve şekerli vanilini yavaş yavaş, yaklaşık olarak 3 seferde ekleyerek 1-2 dakika daha çırpın. Haşhaş ve vişneleri ilave edip kaşık yardımı ile hafifçe karıştırın. Karışımdan tatlı kaşığı ile alıp ikinci bir kaşık yardımı ile sıyırarak tepsiye sıralayın. Tamamını bu şekilde paylaştırıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika


Fırından çıkarıp pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın. Soğutup pişirme kağıdından ayırın.

3

Süsleme ve servis

Çikolataya sıvı yağı ekleyip benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin ve bezelerin üzerine şeritler şeklinde sıkın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Su ısıtılarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.