Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Vişneli Çikolatalı Kek 2

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dayanılmaz ikili.

yaklaşık 12 dilim

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vişneli Çikolatalı Kek 2

Hamur:

150 g bitter çikolata
150 g margarin
½ çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yumurta (orta boy)
2 yumurta sarısı
1 ½ su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
4 yumurta akı
½ çay bardağı toz şeker

Dolgu:

1 ½ çay bardağı vişne reçeli

Üzeri için:

80 g sütlü çikolata
3 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
vişne taneleri taneleri

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Çikolata ile margarini bir kaba alın, benmari yöntemi ile eritin. Çırpma kabına alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Yarım çay bardağı toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip mikser ile 2 dakika çırpın. 2 adet bütün yumurtayı ve 2 yumurta sarısını karışıma teker teker ekleyin ve her birini 30 saniye süre ile çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin, karışıma ekleyip 2 dakika daha çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta temiz mikser uçları ile 2 dakika çırpın. Yarım çay bardağı toz şekeri ilave edip 1 dakika daha çırpın. Bu karışımı hamura ekleyin, kaşık yardımı ile yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 40 - 45 dk.

Fırından aldığınız keki 10 dakika sonra kalıptan çıkartın. Pişirme kağıdından ayırıp soğumaya bırakın. Daha sonra enlemesine ikiye kesin. Alt katı servis tabağına alın, üzerine vişne reçelini yayın ve üzerine üst kat için ayırmış olduğunuz keki kapatın.

3

Sos hazırlığı ve servis

Çikolatayı krema ile birlikte benmari yöntemi ile eritin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin ve kekin üzerine yayın. Çikolata donduktan sonra Hindistan cevizi serpin, vişne taneleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Vişneli Çikolatalı Kek 2

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Yağ 0.01g 0.01g
Yumurta akı 0.01g 0.02g