Flag

Vişneli Crumble Sütlaç

4 porsiyon
Orta
30 dk.
Crumble ve vişneli sos ile sunulan sütlaç tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 12 cm)

Malzemeler

Crumble karışımı
50 gtereyağı
4 yemek kaşığıun
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Vişneli dolgu
1 su bardağıdondurulmuş çekirdeksiz vişne
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
2 yemek kaşığıtoz şeker
Sütlaç
1 poşetDr. Oetker Sütlaç
3,5 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Sütlaç
1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Crumble'ın hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı, un, pudra şekeri ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hamuru fırın tepsisine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. Soğutup eliniz ile ufalayın. 

3

Vişnelerin hazırlanışı

Vişneleri bir tencereye alın, üzerine mısır nişastası ve toz şekeri ilave edip iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Sütlacın hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine sütlaç poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 5-10 dakika ılıtın. 

5

Servis

Sütlacı kaselere alın. Üzerlerine vişneleri ve crumble'ları paylaştırın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.