Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vişneli Dilimler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Fındıklı vişneli dolgulu tereyağlı rulolar.

Yaklaşık 30 - 35 dilim

biraz zaman alır 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vişneli Dilimler

Dolgu:

0,5 çay bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
300 g çekirdeksiz vişne
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı fındık kırığı
2 yemek kaşığı toz şeker

Hamur:

5 - 5,5 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı krema
175 g tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yumurta (orta boy)

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (23x33 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Su, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alıp kaşık ile karıştırın. Üzerine vişne ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

Fındık kırığı ve toz şekeri bir kaseye alın ve karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Krema, tereyağı ve yumurtaları ilave edip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Bir parçasını alıp hafif unlanmış tezgahta merdane ile 25x40 cm boyutlarında açın. Üzerine şekerli fındık kırığı karışımının yarısını serpin. Vişneli karışımın yarısını, kenarlarda 1 cm boşluk kalacak şekilde yayın. Hamuru geniş tarafından rulo şeklinde sarın ve bıçak ile 2 cm genişliğinde dilimleyin. Kestiğiniz hamurları fırın tepsisine yan yana dik olarak sıralayın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.