Flag

Vişneli Dilimler

Yaklaşık 30 - 35 dilim
Zor
100 dk.
Fındıklı vişneli dolgulu tereyağlı rulolar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (23x33 cm)

Malzemeler

Dolgu
0,5 çay bardağısu
1 çay bardağıtoz şeker
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
300 gçekirdeksiz vişne
1limon kabuğu rendesi
1 çay bardağıfındık kırığı
2 yemek kaşığıtoz şeker
Hamur
5 - 5,5 su bardağıun
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağıkrema
175 goda sıcaklığında tereyağı
2yumurta
Üzeri için
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Dolgunun hazırlanışı

Su, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alıp kaşık ile karıştırın. Üzerine vişne ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.


Fındık kırığı ve toz şekeri bir kaseye alın ve karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Krema, tereyağı ve yumurtaları ilave edip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Bir parçasını alıp hafif unlanmış tezgahta merdane ile 25x40 cm boyutlarında açın. Üzerine şekerli fındık kırığı karışımının yarısını serpin. Vişneli karışımın yarısını, kenarlarda 1 cm boşluk kalacak şekilde yayın. Hamuru geniş tarafından rulo şeklinde sarın ve bıçak ile 2 cm genişliğinde dilimleyin. Kestiğiniz hamurları fırın tepsisine yan yana dik olarak sıralayın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.