Flag

Vişneli Elmalı İrmik Tatlısı

Yaklaşık 8 dilim
Orta
40 dk.
Sofraların vazgeçilmez lezzeti İrmik Tatlısı'nı bir de vişne ve elma ile denemeye ne dersiniz? Hazırlanış videomuzu izlemeyi unutmayın...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Taban için
3 adetrendelenmiş elma
0,5 çay bardağıtoz şeker
2 yemek kaşığıçekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
İrmik tatlısı
1 poşetDr. Oetker İrmik Tatlısı
2,5 su bardağısüt
1 tatlı kaşığımargarin
Vişneli karışım
2,5 su bardağıçekirdeksiz vişne
0,5 çay bardağıtoz şeker
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağısu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Tabanın hazırlanışı

Rendelenmiş elma ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın, üzerine kuru üzüm ve cevizleri ilave edip karıştırın. Karışımı kalıbın tabanına yayın. 

2

İrmik tatlısının hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edip ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp kalıptaki elmalı karışımın üzerine dökün ve yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

3

Vişnelerin hazırlanışı

Vişne ve toz şekeri bir tencereye alın. Yarım çay bardağı suyu bir kaseye alın. Üzerine nişastayı ilave edip kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı vişnelerin üzerine dökün. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

4

Servis

Tatlıyı buzdolabından ve kalıptan çıkarıp bir servis tabağına alın. Üzerine soğuyan vişneleri dökün ve dilimleyerek servis yapın.