Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vişneli Haşhaşlı Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vanilyalı puding, krem şanti ve haşhaş ile hazırlanan kremalı pasta.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vişneli Haşhaşlı Pasta

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
3 su bardağı çekirdeksiz vişne

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağı süt
25 g margarin
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Kalıp:

2 adet kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru kalıplara eşit olarak paylaştırın. Üzerlerini düzeltip vişneleri sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 40 dakika

Fırından çıkardığınız kalıpların kelepçelerini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyaları soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı

Pudingi 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca margarini ilave edip 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. 2-3 yemek kaşığını üst süsleme için ayırın. Kalan krem şantiye pudingi ve haşhaşı ilave edip 2 dakika çırpın.

4

Süsleme ve servis

İlk pandispanyayı servis tabağına alın ve üzerine kremanın yarısını yayın. Üzerine ikinci pandispanyayı kapatıp kalan krema ile kaplayın. Pastayı ayırdığınız krem şanti ile süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Arzuya göre kiraz veya vişne ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.