Flag

Vişneli Kalp Muffinler

Yaklaşık 8 adet
Orta
120 dk.
Çikolata ve vişne dolgulu sevgililer günü muffinleri.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Kağıt muffin kalıplarını metal muffin kalıbın içine oturtarak kullanabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kağıt muffin kalıbı

Malzemeler

Hamur
1,5 çay bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
125 gyumuşak margarin
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1,5 çay bardağıtoz şeker
0,5 çay bardağısüt
2yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
24 adetvişne
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağısu
1 çay bardağıvişne suyu
1 poşetDr. Oetker Hızlı Nişasta
Süslemek için
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu, mısır nişastası ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Margarin ve çikolata parçalarını bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alın ve çırpma kabına boşaltın. Toz şeker, süt, yumurta ve şekerli vanilini ilave edip mikser ile 2 dakika çırpın. Elediğiniz un karışımının yarısını ilave edip mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Kalan un karışımını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Muffinleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Üzerinin hazırlanışı

Muffinlerin üzerlerine küçük kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile hafifçe bastırarak hepsine birer adet kalp şeklinde işaret oluşturun. Keskin bıçak ile işaretlediğiniz yerlerden 1,5 cm derinliğinde kesip çıkarın. Boşluklara üçer adet vişne yerleştirin.


Toz şeker, su ve vişne suyunu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın. Vişnelerin üzerine tatlı kaşığı ile azar azar dökerek kalp şeklindeki çukur bölümleri doldurun. Servisten önce muffinlerin kenarlarına pudra şekeri serpin.

Bu tarife özel ipuçları

  • Kağıt muffin kalıplarını metal muffin kalıbın içine oturtarak kullanabilirsiniz.