Flag

Vişneli Kalpli Tart

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
120 dk.
Vişneli çikolatalı tart tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x25 cm)

Malzemeler

Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığısu
150 gtereyağı
Dolgu
2 su bardağıçekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığıtoz şeker
1limon kabuğu rendesi
80 gbitter çikolata
0,5 çay bardağıfındık kırığı
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Tabana pişirme kağıdı yayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Toz şeker ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine su ve tereyağını ekleyip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Bir parçasının üzerini kapatın ve bekletin. Diğer parçayı eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına 2 cm yükseklik olacak şekilde yayın. Tabandaki hamuru çatal yardımı ile 10-12 yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını çalıştırmaya devam edin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Vişne, toz şeker ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak kaynatın. Suyunu çektikten sonra 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve kalıpta pişen tabanın üzerine yayın. Üzerine fındık kırığını serpin ve 5-6 dakika bekletin. Hazırladığınız vişneleri yayın.


Ayırdığınız hamuru bir kez yoğurun ve pişirme kağıdı üzerine alın. Merdane ile 24x25 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamuru kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesip boş kalp şekilleri oluşturun. Hamuru pişirme kağıdı ile kaldırıp ters çevirerek kalıptaki vişnelerin üzerine kapatın. Pişirme kağıdını çıkarın. Kenarlarının yapışması için hafifçe bastırın. Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurun üzerine sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Tartı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.