Vişneli Karpatka

(0)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şu hamuru ile hazırlanan klasik karpatka tarifi.

Yaklaşık 10 adet

pratik 60 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Vişneli Karpatka

Hamur:

2,5 çay bardağı su
50 g margarin
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
3 yumurta
2 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Dolgu:

1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Su, margarin ve toz şekeri bir kaba alıp kaynatın. Un ve nişastayı karıştırıp kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süreyle karıştırarak pişirin. Hamuru ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Bir çırpma kabına alın ve mikser ile çırparak yumurtaları teker teker ekleyin. Toplam 5 dakika çırptıktan sonra hamur kabartma tozunu da ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru 1,5 cm çapında yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine dıştan içe doğru sıkarak 4 cm çapında ve ortaları 2 cm yüksekliğinde olacak şekilde 12 adet daire oluşturun. Fırında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika

Süre sonunda fırın ayarını 150°C 'ye düşürün ve 25-30 dakika daha pişirin. Fırından çıkarın. Pişirme kağıdından alıp soğutun ve her birini ortalarından enlemesine ikiye kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Su, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alın. Kaşık ile iyice karıştırın ve vişneleri ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Soğuyan vişneli karışımı topların alt katlarına paylaştırın.

4

Kremanın hazırlanışı ve servis

Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup vişneli dolguların üzerine sıkın. Üzerlerine topların üst kısımlarını kapatın ve bekletmeden servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.