Flag

Vişneli Karpatka

Yaklaşık 10 adet
Orta
90 dk.
Şu hamuru ile hazırlanan klasik karpatka tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 çay bardağısu
50 gmargarin
2 tatlı kaşığıtoz şeker
1 su bardağıun
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
3yumurta
2 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu
1,5 su bardağıçekirdeksiz vişne
1 çay bardağısu
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
2 yemek kaşığıtoz şeker
Krema
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Su, margarin ve toz şekeri bir kaba alıp kaynatın. Un ve nişastayı karıştırıp kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süreyle karıştırarak pişirin. Hamuru ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Bir çırpma kabına alın ve mikser ile çırparak yumurtaları teker teker ekleyin. Toplam 5 dakika çırptıktan sonra hamur kabartma tozunu da ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru 1,5 cm çapında yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine dıştan içe doğru sıkarak 4 cm çapında ve ortaları 2 cm yüksekliğinde olacak şekilde 12 adet daire oluşturun. Fırında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika


Süre sonunda fırın ayarını 150°C 'ye düşürün ve 25-30 dakika daha pişirin. Fırından çıkarın. Pişirme kağıdından alıp soğutun ve her birini ortalarından enlemesine ikiye kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Su, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alın. Kaşık ile iyice karıştırın ve vişneleri ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Soğuyan vişneli karışımı topların alt katlarına paylaştırın.

4

Kremanın hazırlanışı ve servis

Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup vişneli dolguların üzerine sıkın. Üzerlerine topların üst kısımlarını kapatın ve bekletmeden servis yapın.