Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vişneli Karpatka

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şu hamuru ile hazırlanan klasik karpatka tarifi.

Yaklaşık 10 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vişneli Karpatka

Hamur:

2,5 çay bardağı su
50 g margarin
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
3 yumurta (orta boy)
2 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Dolgu:

1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Su, margarin ve toz şekeri bir kaba alıp kaynatın. Un ve nişastayı karıştırıp kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süreyle karıştırarak pişirin. Hamuru ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Bir çırpma kabına alın ve mikser ile çırparak yumurtaları teker teker ekleyin. Toplam 5 dakika çırptıktan sonra hamur kabartma tozunu da ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru 1,5 cm çapında yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine dıştan içe doğru sıkarak 4 cm çapında ve ortaları 2 cm yüksekliğinde olacak şekilde 12 adet daire oluşturun. Fırında pişirin.

Pişirme süresi: 25 dakika

Süre sonunda fırın ayarını 150°C 'ye düşürün ve 25-30 dakika daha pişirin. Fırından çıkarın. Pişirme kağıdından alıp soğutun ve her birini ortalarından enlemesine ikiye kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Su, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alın. Kaşık ile iyice karıştırın ve vişneleri ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Soğuyan vişneli karışımı topların alt katlarına paylaştırın.

4

Kremanın hazırlanışı ve servis

Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup vişneli dolguların üzerine sıkın. Üzerlerine topların üst kısımlarını kapatın ve bekletmeden servis yapın.