Flag

Vişneli Kek

Yaklaşık 10 dilim
Orta
120 dk.
Üzerine tereyağlı bademli granüller serpilerek pişirilen vişneli kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Vişneli karışım
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
1 yemek kaşığıtoz şeker
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1 yemek kaşığıun
Hamur
1 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta sarısı
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağısüt
3yumurta akı
1 yemek kaşığıtoz şeker
Bademli granüller için
25 gtereyağı
3 - 4 yemek kaşığıun
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 yemek kaşığıiri kırılmış kabuksuz badem
Üzeri için
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen derece ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Vişnelerin hazırlanışı

Vişneleri bir kaseye alın, üzerine toz şeker ve vanilya aromasını ekleyip karıştırın ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda üzerine 1 yemek kaşığı un serpin, kaseyi sallayarak vişnelerin un ile kaplanmasını sağlayın. Hazırladığınız vişneleri kağıt havlu üzerine sıralayın.

3

Hamurun hazırlanışı

Un, buğday nişastası ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta sarıları, toz şeker, şekerli vanilin ve sütü ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Ayrı bir çırpma kabına yumurta aklarını alıp mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar çırpın. Üzerine bir yemek kaşığı toz şekeri ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Yumurta akını hamura ilave edip kaşık ile yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve vişneleri sıralayın.

4

Üzerinin hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı, un, toz şeker ve bademi bir kaseye alın. Parmak uçları ile fazla ezmeden karıştırarak iri taneli granüller haline getirin. Kalıptaki hamurun üzerine serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alın, üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.