Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vişneli Mini Pastalar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mini kekler şokinonun krema ve vişne ile farklı bir sunum şekli.

6 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vişneli Mini Pastalar

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Mini Kekler Şokino
1 yumurta (orta boy)
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı krema
1 çay bardağı süt

Dolgu:

1 su bardağı çekirdeksiz vişne

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kek kalıplarını tarifine göre hazırlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen derceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 175°C

Alt-üst pişirme: 175°C

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını çırpma kabına boşaltın, üzerine yumurta, sıvı yağ ve sütü ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksal devirde toplam 3 dakika çırpın. Çikolata parçalarından 1 tatlı kaşığı ayırın ve kalanını hamura ilave edip mikserin en düşük devrinde 15 saniye daha çırpın. Hamuru her bir kalıba yaklaşık 2 yemek kaşığı koyarak eşit şekilde paylaştırın. Üzerine ayırdığınız çikolata parçalarını serpin ve pişirin. Pişirme süresinin 10. dakikasında hamurların üzerini bıçakla uzunlamasına yaklaşık 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 35 dakika

Süre sonunda kekleri fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıplarından çıkarıp soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan kekleri bıçak yardımı ile bombeli yerlerinden enlemesine ikiye kesin. Krema ve sütü çırpma kabına alın, üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve keklerin aralarına sıkın. Vişne sıralayıp keklerin üst katlarını kapatın. Krema ve vişne ile süsleyip bekletmeden veya buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.