Flag

Vişneli Sakızlı Kup

Yaklaşık 6 kişilik
Kolay
40 dk.
Bitter çikolatalı pudingli dondurulmuş toplar ve vişne ile hazırlanan sakızlı muhallebili kuplar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)

Malzemeler

Çikolatalı toplar için
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Sakızlı muhallebi
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağısüt
25 gmargarin
Vişne
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
1

Çikolatalı toplar

2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan aldıktan sonra arada karıştırarak 20-25 dakika soğutun.


Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pudingi krem şantinin üzerine dökün. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine çikolata parçalarını ekleyip düşük devirde 1 dakika karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve üzerini düzeltin. Üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.

2

Sakızlı muhallebi

3,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarin ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 10-15 dakika soğutun. Muhallebiyi çırpma kabına aktarın ve mikserin düşük devrinde 5 dakika çırpın. Buzdolabında 2 saat bekletin.

3

Vişne

Vişne ve toz şekeri küçük tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve arada karıştırarak 7-8 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğutun.


Servisten önce pudingli karışımı dondurucudan çıkarın. Dondurma kaşığı ile toplar çıkarın. Sakızlı muhallebiyi, aralara donmuş toplar ve vişne koyarak kuplara paylaştırın. Bekletmeden servis yapın.