Flag

Vişneli Turta

Yaklaşık 10 dilim
Orta
170 dk.
Vişneli turta kıtır hamuru ile lezzet vaad ediyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Komposto vişne yerine taze veya dondurulmuş vişne de kullanabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
0,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 tutamtuz
125 gtereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
4 - 5 yemek kaşığıbuzdolabında soğutulmuş su
Dolgu
1 yemek kaşığıgaleta unu
500 gçekirdeksiz vişne - komposto
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Picture - Temel-Tart-Kup-Glanur-Tereyagi.jpg

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.


Üzerine soğuk suyu ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.


Kalıbı margarin ile yağlayın.

2

Şekillendirme ve pişirme

Beklettiğiniz hamurun 1/4'ünü ayırıp kalan hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru merdaneye sarıp kalıbın üzerine yavaşça merdaneden açarak yerleştirin. Hamuru kalıbın tabanına ve yanlarına, yüksekliği 3 cm olacak şekilde hafifçe bastırarak yayın.


Picture - Visneli-Turta-Visne-Siralama.JPG

Kalıptaki hamurun üzerine 1 yemek kaşığı galeta unu serpin. Üzerine vişneleri sıralayın. Vişnelerin üzerine pudra şekerini serpin.


Picture - Visneli-Turta-Sepet.JPG

Ayırdığınız hamuru unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın. Hamurdan 1,5 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri vişnelerin üzerine sepet şeklinde yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın ve hamurların üzerine sürün. Kalıbı buzdolabına alın ve 15 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Turtayı buzdolabından çıkarın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Komposto vişne yerine taze veya dondurulmuş vişne de kullanabilirsiniz.