Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vitalisli Bar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Meyveli müsli ile hazırlanan fındıklı Hindistan cevizli bar.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vitalisli Bar

Malzemeler:

1 paket Dr. Oetker Vitalis Meyveli Müsli
0,5 su bardağı fındık kırığı
0,5 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığı un
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 3 yemek kaşığı bal
2 - 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
2 - 3 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı erik marmeladı
0,5 çay bardağı süt

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Karışımın hazırlanışı ve pişirme

Meyveli müsli poşetini derin bir kaba boşaltın. İçindeki muz dilimlerini bıçak ile küçük parçalara kesin. Üzerine fındık kırığı, Hindistan cevizi rendesi, pudra şekeri, un ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Karışımın üzerine bal, pekmez, tahin, erik marmeladı ve sütü ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşık ile bastırarak yayın. Bıçak ile karelere kesip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Daha önce dilimlediğiniz yerlerden tekrar kesip spatula ile çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip dilimlediğiniz barların üzerini süsleyin. Glazür donuncaya kadar bekleyip servis yapın.