Flag

Vitray (Cam Şekerli) Kurabiye

10 - 15 adet
Orta
30 dk.
Renkli akide şekerleri ile hazırlanan portakallı kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur için
2 - 2,5 su bardağıun
1 yemek kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığıtoz tarçın
1yumurta
115 goda sıcaklığında tereyağı
1portakal kabuğu rendesi
Ortası için
10 - 15 adetrenkli akide şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, buğday nişastası, toz şeker, şekerli vanilin, tarçın, yumurta, tereyağı ve portakal kabuğu rendesini bir kaba alın ve yoğurun. Hamuru pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Yaklaşık 7 cm çapında kalp, yıldız vb. şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesip fırın tepsisine sıralayın. Yaklaşık 4 cm çapındaki daha küçük bir kalp, yıldız vb. kurabiye kalıpları ile kestiğiniz hamurların ortalarını çıkarın. Her hamurun ortasındaki boşluğa farklı renkte birer adet akide şekeri koyun ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika


Süre sonunda fırından çıkarıp kurabiyeleri yerinden oynatmayın soğumaya bırakın. Şekerli kısımları donan ve soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alın ve servis yapın.