Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un karışımını derin bir kaba alın. Üzerine tereyağı ve yumurtayı ekleyip eliniz ile yoğurun. Hamurun yarısını kalıbın tabanına yayın. Kalan hamur ile kalıbın kenarlarında 3 cm yüksekliğinde çerçeve yapın.
Krema, krem peynir, yumurta, toz şeker, mısır nişastası ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Yaban mersinlerini ekleyin, kaşık veya spatula ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı hamurun üzerine dökün. Fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Yaban mersini, toz şeker, mısır nişastası, su ve limon aromasını bir tencereye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 6-7 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğutun. Hazırladığınız sosu cheesecake'in üzerine yayın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Hazırlama:30 dk.Orta8 - 10 dilim