Flag

Yaban Mersinli Kalpli Tart

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Orta
200 dk.
Yaban mersinli tart hamuru içinde yaban mersinli pastacı kreması. Sevgililer gününe özel tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıdondurulmuş yaban mersini (blueberry)
1 yemek kaşığıtoz şeker
0,5 çay bardağısu
125 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta sarısı
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağıun
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağısüt
80 gmargarin
Süslemek için
1 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
10 adettaze yaban mersini (blueberry)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Yaban mersinlerini bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve suyu ilave edip orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Süre sonunda ocaktan alın. Çatal ile iri parçaları ezerek karıştırın ve soğumaya bırakın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın. Tereyağı, yumurta sarısı, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hazırladığınız yaban mersini püresinden 2 yemek kaşığı kadarını bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük bir parça ayırın. Kalan hamuru kalıbın içine, kenar kısmı 4 cm yüksekliğinde olacak şekilde yayın. Çatal ile birçok yerinde delin. Dondurucuya alın ve 5 dakika bekletin. Süre sonunda dondurucudan çıkarın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Ayırdığınız hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın ve kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan tartı dikkatlice kalıbından çıkarın ve servis tabağına alın. Soğuyan pastacı kremasını çırpma kabına alın. Üzerine kalan yaban mersini püresini ilave edin ve mikser ile 2 dakika çırpın. Tartın içerisine alın ve üzerini düzeltin. Buzdolabında 1 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Süre sonunda hazırladığınız kalp şeklindeki kurabiyeler, çikolata parçaları ve yaban mersini ile üzerini süsleyerek servis yapın.