Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Yaban Mersinli Kazandibili Çörek

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mayalı hamur üzerinde kazandibi, yaban mersini ve badem ile hazırlanan bu tarif ikramlar için ideal.

yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yaban Mersinli Kazandibili Çörek

Hamur:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
½ çay bardağı ılık süt
1 ½ - 2 su bardağı un
1 yumurta akı
½ çay bardağı toz şeker
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
½ çay bardağı ılık süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kazandibi
3 su bardağı süt
1 ½ su bardağı yaban mersini (blueberry)
½ çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Yumurta akı, toz şeker, tereyağı, ılık süt ve şekerli vanilini ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 20 dakika soğutun.

4

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

Mayalanan hamuru tezgaha alıp bir kez daha yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 26 cm çapında açın. Hamurun fazlalık kenarları dışarda kalacak şekilde kalıba yerleştirin. Üzerine soğuyan kazandibini yayın. Yaban mersinlerini sıralayın ve bademleri serpin. Hamurun boş kalan kenarlarını kaldırıp meyvelerin üzerine kapatın. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 dk.

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Yaban Mersinli Kazandibili Çörek

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın