Flag

Yaban Mersinli Kazandibili Çörek

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
140 dk.
Mayalı hamur üzerinde kazandibi, yaban mersini ve badem ile hazırlanan bu tarif ikramlar için ideal.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
1,5 - 2 su bardağıun
1yumurta akı
0,5 çay bardağıtoz şeker
50 goda sıcaklığında tereyağı
0,5 çay bardağıılık süt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3 su bardağısüt
1,5 su bardağıyaban mersini (blueberry)
0,5 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Üzeri için
1yumurta sarısı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Yumurta akı, toz şeker, tereyağı, ılık süt ve şekerli vanilini ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 20 dakika soğutun.

4

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanan hamuru tezgaha alıp bir kez daha yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 26 cm çapında açın. Hamurun fazlalık kenarları dışarda kalacak şekilde kalıba yerleştirin. Üzerine soğuyan kazandibini yayın. Yaban mersinlerini sıralayın ve bademleri serpin. Hamurun boş kalan kenarlarını kaldırıp meyvelerin üzerine kapatın. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.