Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Yaban Mersinli Kup

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaban mersinli sos, badem ve sakızlı muhallebi ile hazırlanan kup tarifi.

yaklaşık 4 - 5 kup

çok pratik 30 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yaban Mersinli Kup

Yaban mersinli sos:

1 ½ su bardağı yaban mersini (blueberry)
1 limon kabuğu rendesi
½ çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 çay bardağı su

Dolgu:

½ çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Sakızlı muhallebi:

1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3 ½ su bardağı süt
25 g margarin

Süslemek için:

yaban mersini (blueberry)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Yaban mersinli sosun hazırlanışı

Yaban mersini, limon kabuğu rendesi ve toz şekeri bir tencereye alın. Mısır nişastasını suya ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Bu karışımı tenceredeki yaban mersinlerinin üzerine dökün. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

Sakızlı muhallebinin hazırlanışı

3,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarin ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Daha sonra çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 5 dakika çırpın.

3

Kupların hazırlanışı

Sakızlı muhallebiyi aralara yaban mersinli sos ve badem parçaları koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletip yaban mersini ile süsleyin ve servis yapın.

Beslenme bilgileri * Yaban Mersinli Kup

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın