Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Yaban Mersinli Şato

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pandispanya, cevizli kek ve muffin ile hazırlanan 3 katlı pasta.

Yaklaşık 15 - 16 kişilik

biraz zaman alır 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yaban Mersinli Şato

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı su
1 limon kabuğu rendesi

Kek:

1 - 1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
1 su bardağı toz şeker
150 g yumuşak margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağı öğütülmüş ceviz
1 portakal kabuğu rendesi

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı taze yaban mersini (blueberry)

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı taze yaban mersini (blueberry)

Süslemek için:

1 su bardağı taze yaban mersini (blueberry)
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
Kağıt muffin kalıbı
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesini ilave edip kaşık ile iyice karıştırın ve kalıba alın. Üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkarın, spatula yardımı ile pandispanyayı kalıptan ayırıp soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın, dilimli derin kek kalıbını margarin ile yağlayın.

3

Kekin hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Ayrı bir çırpma kabına yumurta, toz şeker, margarin ve şekerli vanilini alın. Mikserin çırpıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Un karışımını ilave edin ve 1-2 dakika daha çırpın. Öğütülmüş ceviz ve portakal kabuğu rendesini ekleyip kaşık ile karıştırın. Muffin kalıbına 2 yemek kaşığı hamur koyun. Kalan hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin. Her iki kalıbı da fırına alın ve pişirin. Muffini pişirmenin 20. dakikasında fırından çıkarın.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Keki fırından çıkarın. 5 dakika sonra spatula yardımı ile kenarlarını ayırın, kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Dolgunun hazırlanışı ve şekillendirme

Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine krem şantinin yarısını yayın ve yaban mersinlerinin yarısını sıralayın. İkinci kat pandispanyayı kapatın, kalan krem şanti ve yaban mersinlerini yayın ve son pandispanyayı üzerine kapatın. Pasta kremasını margarin ve süt ile tarifine göre hazırlayın. Hazırladığınız pastayı pasta kremasının yarısı ile kaplayın. Cevizli keki hazırladığınız pastanın üzerine koyun. Oyuk kısımları dolduracak şekilde üzerine pasta kreması yayın. Kekin ortasındaki boşluğu 1 su bardağı yaban mersini ile doldurun. Muffini kağıdından ayırıp kekin üzerine yerleştirin. Kalan pasta kremasını düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve muffinin üzerine sıkın. Hazırladığınız pastayı buzdolabına alın ve 1-2 saat soğutun. Servis sırasında üzerini yaban mersini ile süsleyip pudra şekeri serpin.