Flag

Tavukgöğüslü Yaban Mersinli Soğuk Pasta

8 - 10 dilim
Orta
40 dk.
Çikolatalı bademli taban üzerinde tavukgöğsü ve yaban mersini ile hazırlanan pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Üzeri için
1 su bardağıdondurulmuş yaban mersini (blueberry)
2 yemek kaşığıtoz şeker
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağısu
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağısüt
Taban için
60 gbitter çikolata
8 adethurma
1,5 su bardağıtoz badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Yaban mersinli karışımın hazırlanışı

Yaban mersini, toz şeker, mısır nişastası ve suyu tencereye alın. Nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Tavukgöğsünün hazırlanışı

Sütü tencereye alın, üzerine tavukgöğsü poşetini ekleyin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

3

Tabanın hazırlanışı

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Hurmaların çekirdeklerini ayıklayın ve iri parçalara kesin. Toz badem, hurma ve eritilmiş çikolatayı mutfak robotuna alın. Tüm malzemeler birleşinceye kadar birkaç kez çalıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıbın tabanına yayın.

4

Karışımın hazırlanışı

Süzgeci derin bir kabın üzerine yerleştirin. Soğuyan yaban mersinli karışımı süzgece alın ve tanelerini ezmeden suyunu süzün. Süzülen yaban mersinli suyu tavukgöğsüne ekleyin ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Kalıptaki tabanın üzerine yayın. Süzgeçte kalan yaban mersini tanelerini hafifçe batırarak tatlının üzerine dizin. Buzdolabına alın ve 3-4 saat bekletin. Süre sonunda dilimleyerek servis yapın.