Flag

Yarış Pisti

Yaklaşık 12 kişilik
Zor
300 dk.
Çocuklar bu pastayı süslerken de yerken de çok eğlenecekler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Bu tarife özel ipuçları
Elinizde tek kalıp var ise hamuru 2 seferde de pişirebilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağısüt
1 çay bardağıfındık kırığı
1 su bardağıdondurulmuş çekirdeksiz vişne
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Islatmak için
1 çay bardağıvişne suyu
Üzeri için
2 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı
80 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıplara pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru kalıplara paylaştırın. Üzerlerini düzeltip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyaları soğumaya bırakın.

3

Dolgu

Süt ve puding poşetini bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında altını kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme ve süsleme

İki pandispanyayı yarış pisti şeklinde birleştirebilmek için kenarlarından birer parça keserek düzleştirin. Kestiğiniz parçaları eliniz ile ufalayın. Pandispanyaları enlemesine ikiye kesin.

5

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pandispanyaların ilk katlarını, kesik kısımları karşılıklı birleştirerek servis tabağına yan yana yerleştirin. Vişne suyunun yarısı ile ıslatın ve pudingin yarısını yayın. Ufaladığınız pandispanyalar ile fındık kırığını serpin ve vişne tanelerini sıralayın. Üzerine bir miktar pasta kreması sürün ve ikinci pandispanyaları kapatın. Onları da vişne suyu ile ıslatıp pasta kreması ile kaplayın.

6

Pasta kreması ile pastanın üzerine yarış pistinin yolunu çizin. Kalan pudingi mikser ile çırpın ve çizdiğiniz yol bölümüne yayın. Pistin ortasına Antep fıstığı serpin.

7

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup ucunu kesin. Pişirme kağıdı üzerine araba lastikleri çizin. Bu lastikleri buzdolabında donuncaya kadar bekletip pastanın kenarlarına yapıştırın.


Pastayı buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
  • Elinizde tek kalıp var ise hamuru 2 seferde de pişirebilirsiniz.