Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Yarış Pisti

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çocuklar bu pastayı süslerken de yerken de çok eğlenecekler.

Yaklaşık 12 kişilik

biraz zaman alır 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yarış Pisti

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağı süt
1 çay bardağı fındık kırığı
1 su bardağı dondurulmuş çekirdeksiz vişne

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Islatmak için:

1 çay bardağı vişne suyu

Üzeri için:

2 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı
80 g bitter çikolata

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıplara pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru kalıplara paylaştırın. Üzerlerini düzeltip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyaları soğumaya bırakın.

3

Dolgu

Süt ve puding poşetini bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında altını kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme ve süsleme

İki pandispanyayı yarış pisti şeklinde birleştirebilmek için kenarlarından birer parça keserek düzleştirin. Kestiğiniz parçaları eliniz ile ufalayın. Pandispanyaları enlemesine ikiye kesin.

5

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pandispanyaların ilk katlarını, kesik kısımları karşılıklı birleştirerek servis tabağına yan yana yerleştirin. Vişne suyunun yarısı ile ıslatın ve pudingin yarısını yayın. Ufaladığınız pandispanyalar ile fındık kırığını serpin ve vişne tanelerini sıralayın. Üzerine bir miktar pasta kreması sürün ve ikinci pandispanyaları kapatın. Onları da vişne suyu ile ıslatıp pasta kreması ile kaplayın.

6

Pasta kreması ile pastanın üzerine yarış pistinin yolunu çizin. Kalan pudingi mikser ile çırpın ve çizdiğiniz yol bölümüne yayın. Pistin ortasına Antep fıstığı serpin.

7

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup ucunu kesin. Pişirme kağıdı üzerine araba lastikleri çizin. Bu lastikleri buzdolabında donuncaya kadar bekletip pastanın kenarlarına yapıştırın.

Pastayı buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.