Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Yaza Merhaba

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolata parçaları ve çilek dolgulu özel süslemeli şeker hamurlu pasta.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yaza Merhaba

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı su

Kaplama ve süsleme:

2 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Gıda boyası (siyah)
10 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
40 - 45 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 paket Dr. Oetker Çikolata Harfler & Rakamlar

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış çilek
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (23x33 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin  ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 40 dakika

Fırından alın, bekletmeden kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şeker hamuru renklendirme ve şekillendirme

Şeker hamurlarının 1 paketini açın, cevizden biraz daha büyük 4 parça alın ve kalanı hava almayacak şekilde sarın. 4 parçadan birini siyah gıda boyası ile renklendirin ve kep yapın. Kalan beyaz hamurlardan diploma, havlu ve terlik yapın. Kapalı olan ikinci şeker hamuru paketini açın ve kısa bir süre yoğurun. Mavi jel renklendirici ilave ederek yoğurun. Hava almayacak şekilde sarın ve bekletin.

4

Şekillendirme ve kaplama

Soğuyan pandispanyayı ortadan keserek iki eşit dikdörtgen parça elde edin. Bir parçasını servis tabağına alın. Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2-3 dakika çırpın. 4-5 yemek kaşığı ayrı bir kaba ayırın. Servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kalan krem şantiyi yayın, çilek ve çikolata parçalarını serpin. Üzerine ikinci pandispanyayı koyun. Ayırdığınız krem şanti ile kenarlardaki boşlukları kapatarak düzgün bir dikdörtgen elde edin. Daha sonra pandispanyanın yüzeyine ince bir tabaka krem şanti sürün. Buzdolabına alın.

Hazırladığınız mavi renkli şeker hamurunu merdane yardımı ile hafif nişasta serpilmiş tezgahta 0,5 kalınlığında dikdörtgen açın. Bıçak yardımı ile 18x24 boyutlarında kesin, merdaneye sarın ve pastanın üzerine, üst kısmını ve uzun kenarlardan bir tanesini kaplayacak şekilde koyun. Elinizle düzelterek yerleştirin. Kalan mavi renkteki şeker hamuru parçalarını toplayıp üzerini kapatın. İlk pakette kalan beyaz şeker hamurunu kısa bir süre yoğurun ve hafif nişasta serpilmiş tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. Bıçak yardımı ile 1 adet 4x23 cm ve 2 adet 4x15 cm boyutlarında şeritler kesin. Üzerlerini bıçak yardımı ile çizerek sayfa görünümü elde edin. Bu parçaları boş kalan üç kenara yerleştirin. Kalan mavi renkli şeker hamurunu 0,5 cm kalınlığında uzun şeritler şeklinde açın. 0,5 cm genişliğinde kesip az miktarda su ile ıslatarak beyaz bölümlerin alt kısımlarına yerleştirin.

5

Süsleme ve servis

Kitabın sağ üst köşesine 5-6 damla mavi jel renklendirici damlatın ve fırça ile bir kısmına yayarak deniz görünümü verin. Bisküvi kırıntısı veya öğütülmüş fındık serperek kum görüntüsü elde edin. Hazırladığınız süslemeleri üzerine yerleştirin. Harfler ile yazı yazın ve servis yapın.