Flag

Yeni Yıl Güzeli

Yaklaşık 12 porsiyon
Zor
200 dk.
Zengin bir yeni yıl pastası tarifi..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Su ısıtılarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
4yumurta
1 çay bardağısu
3 yemek kaşığısıvı yağ
25 gDr. Oetker Kakao
Dolgu
1 paketDr. Oetker Vişne Aromalı Jel
5 çay bardağısu
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Islatmak için
1 çay bardağısüt
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 su bardağıçekirdeksiz vişne
80 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Vişne Aromalı Jel
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgu

2,5 çay bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Eridikten sonra kalan 2,5 çay bardağı soğuk suyu ilave edin ve bir süre daha karıştırın. İçine 1 su bardağı vişne tanesi ilave edip 26 cm çapındaki bir tepsiye dökün ve buzdolabında sertleşinceye kadar bekleyin. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin.

4

Kaplama ve süsleme

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.


Pandispanyanın ilk katını sütün yarısı ile ıslatın ve pasta kreması sürün. Vişneli jeli buzdolabından çıkartıp ocağın üzerinde tepsiden ayrılıncaya kadar (erimesine izin vermeden) çok kısa bir süre gezdirin. Üzerine krema sürdüğünüz pandispanyayı kapatın. Tepsiyi ters çevirip jelin tepsiden ayrılıp pandispanyanın üzerinde kalmasını sağlayın. İkinci kat pandispanyayı ıslatın, krema sürün ve jelin üzerine kapatın. Pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın ve buzdolabına koyun.


Çikolatalı krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve vişne taneleri ile birlikte pastayı süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.


Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve fırça yardımı ile değişik şekillerdeki ağaç yapraklarının üzerine sürün. Donunca bir kat daha sürün. Tekrar donmasını bekleyin ve yapraklardan dikkatlice ayırın. Pastanın üzerine sıralayıp dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Su ısıtılarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.