* Yeni Yıl Güzeli
1 paket | Dr. Oetker Pandispanya Un |
4 | yumurta |
1 çay bardağı | su |
3 yemek kaşığı | sıvı yağ |
25 g | Dr. Oetker Kakao (25 g) |
1 paket | Dr. Oetker Vişne Aromalı Jel |
5 çay bardağı | su |
1 su bardağı | çekirdeksiz vişne |
1 paket | Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması |
50 g | yumuşak margarin |
1,5 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
1 çay bardağı | süt |
1 poşet | Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti |
1 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
0,5 su bardağı | çekirdeksiz vişne |
80 g | bitter çikolata |
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm) |
Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.
2,5 çay bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Eridikten sonra kalan 2,5 çay bardağı soğuk suyu ilave edin ve bir süre daha karıştırın. İçine 1 su bardağı vişne tanesi ilave edip 26 cm çapındaki bir tepsiye dökün ve buzdolabında sertleşinceye kadar bekleyin. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.
Pandispanyanın ilk katını sütün yarısı ile ıslatın ve pasta kreması sürün. Vişneli jeli buzdolabından çıkartıp ocağın üzerinde tepsiden ayrılıncaya kadar (erimesine izin vermeden) çok kısa bir süre gezdirin. Üzerine krema sürdüğünüz pandispanyayı kapatın. Tepsiyi ters çevirip jelin tepsiden ayrılıp pandispanyanın üzerinde kalmasını sağlayın. İkinci kat pandispanyayı ıslatın, krema sürün ve jelin üzerine kapatın. Pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın ve buzdolabına koyun.
Çikolatalı krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve vişne taneleri ile birlikte pastayı süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve fırça yardımı ile değişik şekillerdeki ağaç yapraklarının üzerine sürün. Donunca bir kat daha sürün. Tekrar donmasını bekleyin ve yapraklardan dikkatlice ayırın. Pastanın üzerine sıralayıp dilimleyerek servis yapın.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.