Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Yeni Yıl Kek Burgerleri

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru süslemeli kakaolu fındık kremalı kek burgerler.

Yaklaşık 8 - 10 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yeni Yıl Kek Burgerleri

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Kek Burger
1 yumurta (orta boy)
6 yemek kaşığı süt
75 g yumuşak margarin

Krema:

1 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 - 3 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması
2 yemek kaşığı fındık kırığı

Süslemek için:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Buğday Nişastası
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Pişirme kağıdını fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, süt ve margarini çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2 dakika çırpın. Daha sonra un karışımını ilave edin ve 1 dakika daha çırpmaya devam edin. Hamurdan yaklaşık yarım yemek kaşığı alarak ikinci bir kaşık yardımı ile pişirme kağıdı üzerine toplam 16 adet olacak şekilde aralıklı sıralayın. Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı

Soğuk süt ve kakaolu fındık kremasını bir çırpma kabına alın. Üzerine krema karışımını ekleyin ve mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Üzerine fındık kırığını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. İki kek arasına yaklaşık birer yemek kaşığı krema sürerek 8 adet kek burger hazırlayın. Buzdolabına alın ve 1-1,5 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Şeker hamurunu paketinden çıkarın. 1/4'ünü kullanmak üzere alıp kalanını hava almayacak şekilde streç filme sarın ve kaldırın. Elinizde yoğurarak yumuşatın. Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 7-8 cm çapında 8 adet daire kesin. Dairelerin kenarlarını bıçak ile dalgalı şekilde kesin. Kalan hamurları toparlayıp yoğurun. 2/3'üne yeşil renklendirici damlatarak dıştan içe doğru yoğurun. Az miktarda nişasta serpin ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Yaprak şeklinde kesin ve kıvrılması için merdane üzerine sıralayıp bekletin. Kalan şeker hamurunu kırmızı jel renklendirici ile renklendirin ve minik toplar yapın.

Süre sonunda kek burgerleri buzdolabından çıkarın. Beyaz şeker hamurlarının altlarına hafif su sürerek kek burgerlerin üzerine yapıştırın. Aynı şekilde yaprak ve kırmızı topları yapıştırın. Bekletmeden servis yapın.