Flag

Yer Fıstıklı Badem Sütlü Tatlı

8 - 10 dilim
Orta
30 dk.
Bademli yulaf ezmeli taban üzerinde badem sütlü fıstık ezmeli tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 22 cm)

Malzemeler

Taban için
1,5 su bardağıçiğ badem
6 adetçekirdeği ayıklanmış hurma
2 yemek kaşığıyulaf ezmesi
1 yemek kaşığıüzüm pekmezi
0,5 çay bardağısu
Üzeri için
3 su bardağıbadem sütü
2,5 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 yemek kaşığıyer fıstığı ezmesi
Süslemek için
10 - 15 adetbadem
30 gbitter çikolata vegan

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Tabanın hazırlanışı

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Badem, hurma, yulaf ezmesi, pekmez ve suyu mutfak robotuna alın ve yaklaşık 2 dakika iyice öğütün. Hazırladığınız karışımı eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. 

2

Üzerinin hazırlanışı

Badem sütünü bir tencereye alın, üzerine mısır nişastasını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Orta ateş üzerinde karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, yer fıstığı ezmesini ekleyin ve tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alın ve en az 6 saat bekletin.

3

Servis

Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Tatlıyı kalıptan çıkarın, badem ve çikolata ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları