Flag

Yer Fıstıklı Çikolatalı Kek

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
120 dk.
Fıstık kremalı soslu, krokanlı, çikolatalı kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)

Malzemeler

Hamur
80 gbitter çikolata
1 su bardağısüt
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 gDr. Oetker Kakao
150 gtereyağı
0,5 su bardağıesmer şeker
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3yumurta
Sos
1 poşetDr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt
2 yemek kaşığıfıstık kreması
Krokan
1 çay bardağıtuzsuz yer fıstığı
0,5 çay bardağıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanması ve pişirme

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alıp üzerine 1 su bardağı sütü ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Tereyağı, esmer şeker, pudra şekeri ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine yumurtaları ekleyip 2 dakika daha çırpın. Çikolatalı süt ve un karışımını ilave edip mikserin orta devrinde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp 20 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.

3

Sosun hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine beyaz çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. 2 yemek kaşığı fıstık kremasını ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın.

4

Krokanın hazırlanışı

Fıstıkların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün. Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olunca ocaktan alın ve üzerine fıstıkları ekleyin. Kaşık ile karıştırıp pişirme kağıdı üzerine yayın ve soğumaya bırakın. Soğuyan krokanı elinizle iri parçalara kırın.


Keki servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız sosu dökün. Üzerine krokanları sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.