Flag

Yeşil Çaylı Tiramisu

5 porsiyon
Orta
60 dk.
Yeşil çay ile ıslatılmış kedidili bisküviler ve Tiramisu Yap ile hazırlanan lezzetli bir tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
2 yemek kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası
1 tutamtuz
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta akı
1 çay bardağıtoz şeker
2yumurta sarısı
2 yemek kaşığıtoz şeker
Islatmak için
2 tatlı kaşığıyaprak yeşil çay
1 su bardağısıcak su
Krema
1 poşetDr. Oetker Tiramisu Yap
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağılabne peyniri
Üzeri için
1,5 çay bardağıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Tiramisu Yap
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 200 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, buğday nişastası, tuz ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta akları ve 1 çay bardağı toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Üzerine yumurta sarılarını ilave edip spatula yardımı ile söndürmeden yavaşça karıştırın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ilave ederek spatula yardımı ile hamur haline gelinceye kadar alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Hazırladığınız hamuru 1,5 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 10 cm uzunluğunda aralıklı sıkın. Üzerlerine toz şeker serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Islatma karışımı

Yeşil çayın üzerine sıcak suyu ilave edin ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda bir kaseye süzün ve soğumaya bırakın.

4

Kremanın hazırlanışı

Süt ve labne peynirini çırpma kabına alın, üzerine Tiramisu Yap'ı ilave edin ve mikserin çırpıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun.

5

Şekillendirme ve servis

Soğuyan kedidili bisküvileri yeşil çaya batırıp 3-4 saniye tutun ve çıkarın. Servis tabaklarına yan yana üçer adet ıslatılmış bisküvi sıralayın ve üzerlerine krema sıkın. Antep fıstığı serpin ve üzerlerine ikişer adet daha bisküvi koyun. Tekrar krema sıkın. Üzerlerine Antep fıstığı serpin ve arzuya göre şeftali dilimleri ile süsleyerek servis yapın.