Flag

Yoğurt Tatlısı

Yaklaşık 12 - 14 dilim
Orta
160 dk.
Sevilen lezzet yoğurt tatlısı tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (22x30 cm)

Malzemeler

Şurup
3 su bardağıtoz şeker
3 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Hamur
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 su bardağıirmik
4yumurta
0,5 su bardağıtoz şeker
1 su bardağıyoğurt
0,5 su bardağısıvı yağ
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Süslemek için
1 - 2 yemek kaşığıHindistan cevizi rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine irmiği ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından çıkarıp kare şeklinde dilimleyin ve 5 dakika bekletin. Üzerine soğuk şurubu dökün ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Üzerini Hindistan cevizi rendesi ile süsleyip servis yapın.