Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Yulaflı Ekmek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yulaf ezmesi ve peynir ile hazırlanan ekmeğin tadını seveceksiniz. Ev yapımı kahvaltılık ekmek için ideal bir tarif.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yulaflı Ekmek

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 tatlı kaşığı kekik
1,5 su bardağı ılık su

Üzeri için:

1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Yulaf ezmesi, tuz, toz şeker, sıvı yağ, peynir rendesi, kekik ve ılık suyu ekleyerek iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.

Fırın tepsisini yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurup ekmek şeklinde yuvarlayın ve tepsiye alın. Üzerlerine sıvı yağ sürün ve yulaf ezmesi serpin. 20 dakika bekletip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkartıp üzerini kapatın ve soğumaya bırakın.