Flag

Yulaflı Ekmek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
140 dk.
Yulaf ezmesi ve peynir ile hazırlanan ekmeğin tadını seveceksiniz. Ev yapımı kahvaltılık ekmek için ideal bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 su bardağıyulaf ezmesi
1 tatlı kaşığıtuz
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1 çay bardağısıvı yağ
1 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
2 tatlı kaşığıkekik
1,5 su bardağıılık su
Üzeri için
1 yemek kaşığısıvı yağ
1 yemek kaşığıyulaf ezmesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Yulaf ezmesi, tuz, toz şeker, sıvı yağ, peynir rendesi, kekik ve ılık suyu ekleyerek iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.


Fırın tepsisini yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurup ekmek şeklinde yuvarlayın ve tepsiye alın. Üzerlerine sıvı yağ sürün ve yulaf ezmesi serpin. 20 dakika bekletip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkartıp üzerini kapatın ve soğumaya bırakın.